Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή, υλοποιήθηκε το «καλωσόρισμα των Χριστουγέννων στην πλατεία Ελευθερίας, με οικολογική διάθεση», την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018.
Μικροί και μεγάλοι έζησαν μαγικές στιγμές παρακολουθώντας την χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης με την μουσικό κα Μαριάννα Φερετζάκη και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την συνοδεία βιολιού από τον ταλαντούχο κύριο Μιχάλη Ξανθόπουλο. Οι μικροί συμμετέχοντες γοητεύτηκαν από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι από τους αφηγητές «Ένα Κόκκινο Φτερό» και στη συνέχεια στόλισαν τα δέντρα με χριστουγεννιάτικα στολίδια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα -επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Ανάμεσα σε όσα νηπιαγωγεία το επέλεξαν, ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των παιδιών με επαναχρησιμοποιημένα παιχνίδια. Η φαντασμαγορική γιορτή έκλεισε με την ‘’κα Ανακύκλωση‘’ να προσφέρει γλυκές και αλμυρές λιχουδιές σε μικρούς και μεγάλους και να δωρίζει σε όλους τους συμμετέχοντες ένα συμβολικό δώρο για το πως ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες .
Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος ευχαρίστησε τους μικρούς συμμετέχοντες, τους γονείς τους αλλά και τους παιδαγωγούς των σχολείων που συμμετείχαν στο κάλεσμα του Δήμου και «δούλεψαν» μέσα στα σχολεία τους για την κατασκευή των παιχνιδιών και την καλλιέργεια της ιδέας της επαναχρησιμοποίησης σε μικρούς και μεγάλους. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντικά προσφερόμενους αφηγητές «Ένα κόκκινο Φτερό», την μουσικό Κα Φερετζάκη και τον Βιολιστή κο Μ/Ξανθοπουλο.
Η αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής κα Καλλιόπη Ζινέλη, τόνισε ότι η επαναχρησιμοποίηση, οφείλουμε να είναι στάση ζωής για τον καθένα μας, εκθειάζοντας την υιοθέτηση της από πολλές σχολικές μονάδες και δομές το τελευταίο διάστημα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα συμμετέχοντα Νηπιαγωγεία ,1ο - 2ο - 4ο ΝΓ Γέρακα, 7ο -9ο ΝΓ Παλλήνης για την ενεργή συμμετοχή τους και την παρουσία εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων στην προετοιμασία και την εξέλιξη της εκδήλωσης καθώς και το 3οΝΓ Γέρακα και 1οΝΓ Παλλήνης για την αποστολή χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων κες Κωνσταντοπούλου, Κροντηρά, Κυρίμη, Ραισάκη, Σκαπινάκη ήταν παρούσες μαζί με την πλειοψηφία των παιδαγωγών του σχολείου τους!
Η Κα Σκαπινάκη παρουσίασε το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», στο πλαίσιο του οποίου συμμετείχε το 9ο ΝΓ Παλλήνης, στην συνδιοργανωση της εκδήλωσης.
Η Κα Ε.Γουργιώτη, Επίκουρος καθηγήτρια Προσχολικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης εξήρε την πρωτοβουλία και ανέπτυξε την σημασία της για τα νήπια αλλά και για την κοινωνία μας στο παρόν και στο μέλλον
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κοι Κ.Σμέρος, Δ.Μπαξεβάνης, Θ.Σταματίου, Γ.Μουρτζιάπης, Ι. Χαλκιδης, Α. Λιακόπουλος, ο τοπικός σύμβουλος Γέρακα Ε.Κομνηνάκης και η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής αττικής κα Β. Βορύλα Ο Δήμος ευχαριστεί ιδιαίτερα την ΕΕΑΑ, την pizza ΑΘΗΝΑ και το ΕΝΑ+ΕΝΑ Μεζέ για τις ευγενικές τους χορηγίες και όλους όσους συντέλεσαν για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, δίνοντας τις εγκάρδιες ευχές του για Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αισιοδοξία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου