Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους
Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.


 Για εμάς ‘’ Ημέρα της γυναίκας ΄΄ είναι κάθε μέρα, Γιατί γυναίκα είναι: 

Η Μάνα  που στάθηκε στο πλευρό μας, που ζει μέσα μας κάθε μέρα της ζωής μας, είναι η Γυναίκα –Σύντροφος στον καθημερινό αγώνα, συνοδοιπόρος της ζωής, η αδελφή ψυχή και το μεγάλο στήριγμα της οικογένειας.
 Είναι το κοριτσάκι μας που μεγάλωσε, η χαρά μας που έγινε γυναίκα, μητέρα και ευτυχής γιαγιά, ναι γιαγιά που μεγάλωσε και μεγαλώνει των παιδιών της τα παιδιά. Η θεία μας που στάθηκε σαν δεύτερη μητέρα μας, έσκυψε στα προβλήματά μας, έγινε το φιλαράκι μας.
Όσο για την πεθερά , τι να πούμε για την πεθερά που αποκτά και ένα και δύο και τρία παιδιά από τα παιδιά της και έχει και μία και δύο και τρείς αγωνίες μαζί τους… και στέκεται σθεναρά ο σύνδεσμος αγάπης και φιλίας στην οικογένεια.
 Είναι η εργαζόμενη γυναίκα, πολλά υποσχόμενη, λιγότερα αμειβόμενη με πολλαπλές υποχρεώσεις σπίτι – δουλειά , προσφορά στην κοινωνία, στον τόπο , στο χωράφι, στο σχολείο, το εργοστάσιο, το γραφείο. Η δασκάλα , η καθηγήτριά μας, η συνάδελφος, η συνεργάτης… η άνεργη.

Ας δείξουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας με ένα φιλί και ένα λουλούδι !!! 
Και ας ανάψουμε το καντηλάκι μας ή ένα κεράκι στη μνήμη αυτών που δεν είναι πια κοντά μας…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου