Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Περιφερειάρχης: «Απρεπέστατη» η προσφυγή κατά του Νόμου για τους δασικούς χάρτες

  «Απρεπέστατη ενέργεια» χαρακτήρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, την προσφυγή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από  επιστημονικές ομάδες και δασολόγους κατά του νόμου που έχει ψηφιστεί  για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και  ειδικότερα για τους δασικούς χάρτες.

 «Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι  δεν ζουν στην Ελλάδα,  δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, εκτός αν κάτι άλλο εξυπηρετούν, εκτός της αλήθειας και των ανθρώπων του μόχθου και το τι υπάρχει σήμερα στην πατρίδα μας. Δεν μπορεί ένας νόμος  ο οποίος περιλαμβάνει κληροτεμάχια που δόθηκαν σε ακτήμονες, αναδασμούς που γίνονται σε εκτάσεις που παραχωρήθηκαν προ του 1975  σε ακτήμονες αγρότες, στους αμπελώνες που έχουμε στην περιοχή και σε πολλές εκτάσεις που πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν αγοράσει με αίμα, είτε σε Θεσσαλία, είτε σε Αιτωλοακαρνανία αυτές να θεωρούνται ότι κατά τεκμήριο ανήκουν στο Δημόσιο».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «άνθρωποι που πιθανόν να έπρεπε να απολογηθούν για αυτά που συνέβησαν στην Αττική ή στην Εύβοια, γιατί κάθονται και κρύβονται πίσω από ένα νόμο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα για κάποιες επεμβάσεις,  θέλουν να γκρεμίσουν και κάτι που πάει να χτιστεί που χρειάζεται για να ξανανθίσει η Ήπειρος από τους ανθρώπους που επιστρέφουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Λέω έλεος. Το θέμα το έφερα και στην Ένωση Περιφερειών και αν χρειαστεί θα παραστούμε για να το υπερασπιστούμε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ως Ένωση και ως Περιφέρεια Ηπείρου για τα συμφέροντα της Ηπείρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου