Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..

 

Η καταστροφική πυρκαγιά  της 19&20 Ιουλίου προκάλεσε πολλές ζημιές στο πέρασμά της από την ΑΝΘΟΎΣΑ όπως θάνατος συμπολίτη μας, εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σε κατοικίες , δασικές  εκτάσεις  στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Η εικόνα μετά το πέρασμα ήταν θλιβερή και οι κάτοικοι απελπισμένοι

Σιγά σιγά οι πληγές άρχισαν να επουλώνονται και ήδη σήμερα, 6 μήνες μετά , η Μητέρα Γη ‘’εκ  της τέφρας της αναγεννιέται’’ Άρχισαν  να πρασινίζουν οι καμένες περιοχές και  από τις ρίζες των καμένων δέντρων να ξεπετάγονται πολλά νέα δεντράκια που είναι ήδη  5 με 10 εκατοστά.



Έχοντες την εμπειρία παρόμοιας καταστροφής, πριν 30 χρόνια σε άλλη περιοχή της Αττικής ΠΡΕΠΕΙ από τώρα να ενεργοποιηθούμε (Κοινότητα –Σύλλογοι – Εθελοντές) για την κοπή –απομάκρυνση των καμένων δέντρων  και τη φροντίδα των νέων που αναφύονται με την κανονική αραίωση , σκάψιμο γύρω - γύρω  για πότισμα , τη φύτευση  και ορισμένων δέντρων που  δύσκολα καίγονται πχ  βελανιδιές- χαρουπιές κτλ  Ώστε γρήγορα να γίνει η αναδάσωση και σε 3-4 χρόνια να ανθίσει ξανά η Ανθούσα.

Παράλληλα είναι ευκαιρία τώρα που έχει καθαριστεί  η περιοχή , εύκολα μπορούν να διανοιχτούν οι προβλεπόμενοι από το Σχέδιο πόλης πεζόδρομοι δεξιά και αριστερά του Κεντρικού ρέματος  , ως και να καθοριστούν διάφορα περιπατητικά μονοπάτια.

Σε πρώτη φάση πιστεύουμε ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί το μονοπάτι, σύνδεσης της περιοχής ΟΣΑΜ από τη οδό ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ φράγμα ρέματος και σύνδεση με Λ.Ανθούσας ή στο υπάρχον μονοπάτι . Από Παπαδιαμάντη μέχρι το ρέμα/φράγμα υπάρχει ήδη δρόμος από το έτος κατασκευής φράγματος .             Παρατίθενται φωτογραφίες ……






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου