Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς τις δόσεις, 50 χρόνια πίσω – Θα πεινούσε κόσμος



Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας πριν από λίγο τη Βουλή, ανέπτυξε με αναγλυφο τρόπο την αναγκαιότητα των δόσεων. Είπε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων: «Θα πεινούσε κόσμος,θα ήταν καταστροφή. Σήμερα ζούμε γιατί έχουμε πάρει τις δόσεις. Χωρίς αυτές θα γύρναγαμε 50 χρόνια πίσω».
Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής το άρθρο 2 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία προβλέπει την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και άλλες ΔΕΚΟ. Κατά ψήφισε και η ΔΗΜΑΡ, ενώ ναι με επιφυλάξεις ήταν η θέση του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Στουρνάρας είπε πως αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία εσόδων ανάπτυξης και μείωσης του δημοσίου χρέους, το οποίο, όπως είπε, είναι η θηλιά που μας πνίγει ως χώρα. «Πρέπει να άρουμε τις στρεβλώσεις αυτές που εμποδίζουν τις αποκρατικοποιήσεις για να έρθουν επενδύσεις και να έρθει ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Νωρίτερα, η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτήρη είχε δηλώσει ότι στις ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται φυσικούς πόρους και αγαθά το Δημόσιο πρέπει να διατηρεί το στρατηγικό έλεγχο.
Από το ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του κόμματος κ. Πάρης Κουκουλόπουλος έθεσε ως προϋπόθεση για την υπερψήφιση των αποκρατικοποιήσεων να γίνονται μία μία και η Βουλή να ενημερώνεται τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της κάθε διαδικασίας.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για τρικομματικό συνεταιρισμό, ο οποίος κάνει τραγικά πράγματα καταργώντας κάθε έννοια νομιμότητας.
πηγή:eparousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου