Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Επιστροφή στη Μητέρα Γη



Οι καιροί χαλεποί..έρχεται καταιγίδα. Οι αποδοχές μας κάθε μήνα λιγοστεύουν και οι  διάφορες υποχρεώσεις μας μεγαλώνουν.
Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα, τουλάχιστον προς το παρόν να δούμε καλλίτερες μέρες , πρέπει όμως να επιβιώσουμε.  Είναι στο χέρι μας να λάβουμε μόνοι μας κάποια μέτρα γιατί  όπως φαίνεται κάθε μέρα θα μας κόβουν αποδοχές και νέοι φόροι και χαράτσια θα παρουσιάζονται.
Όλοι μας έχουμε κάνει τις περιστολές μας και προγραμματίζουμε κάθε κίνηση προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε.  Εμείς οι Ανθουσιώτες έχουμε επιπλέον τη δυνατότητα, λόγω θέσεως, να στραφούμε και στη μητέρα γη για να μας βοηθήσει.
 Συγκεκριμένα όλοι μας μπορούμε να αποκτήσουμε τον οικιακό μας λαχανόκηπο στον κήπο μας ως και στο άχτιστο οικόπεδο του γείτονα, με την άδεια του φυσικά, εξασφαλίζοντας  καθαρά φρέσκα  λαχανικά , απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες σχεδόν όλο το χρόνο .
Πέραν της χαράς της φροντίδας και την ικανοποίηση της προσωπικής παραγωγής έχουμε οικονομικό όφελος ,εξασφάλιση υγιεινής διατροφής , κέρδος στην υγεία λόγω άσκησης  καθώς και ασφάλεια από πιθανές πυρκαγιές, αφού όλα τα γύρω μας οικόπεδα θα είναι καθαρισμένα.
 Αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για φύτευση λαχανικών με μικρό κύκλο ζωής (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, ραδίκια κτλ)και δεν απαιτείται πότισμα.
Είναι ευκαιρία λοιπόν να το προσπαθήσουμε και σίγουρα δεν θα το μετανιώσουμε, εξ άλλου’’ ουδέν κακόν αμιγές καλού’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου