Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Νέα Λεωφορειακή Γραμμή - Μια πρόταση για την Ανθούσα



  Μεγάλη ικανοποίηση αισθανθήκαμε σήμερα ,διαβάζοντας το Δελτίο τύπου του Δήμου για τη συνένωση των λεωφορειακών γραμμών 306 και 324 και τη δημιουργία Νέας Διαδρομής 306 και αυτό διότι όπως αναφέρει το Δελτίο τύπου:

«Τα δρομολόγια, συνδέουν μεταξύ τους τις τρείς Δημοτικές Ενότητες (Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνης) και θα εξυπηρετούν καθημερινά πλήθος επιβατών προς κεντρικές υπηρεσίες όπως:

Δημαρχείο Παλλήνης, εμπορικά κέντρα Γέρακα και Παλλήνης, Ταχυδρομεία Γέρακα και Παλλήνης, ΔΟΥ Παλλήνης, καταστήματα τραπεζών, Δημοτικά Ιατρεία, ενώ θα συνδέει Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Πολιτιστικά και Πνευματικά Κέντρα.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να προσεγγίζει εύκολα και γρήγορα κεντρικούς σταθμούς Προαστιακού Σιδηροδρόμου και Μετρό (Παλλήνη, Κάντζα και Δουκίσσης Πλακεντίας) δίνοντας τη δυνατότητα άμεσων μετεπιβιβάσεων με άλλες λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από τη λεωφόρο Μαραθώνος.»

Πάρα πολύ καλή η απόφαση αυτή και είναι η ευκαιρία να επανεξεταστεί τώρα η γραμμή 301 που αποτελεί τη μοναδική γραμμή που εξυπηρετεί πλέον ολόκληρη την Ανθούσα, διότι η νέα γραμμή 306 φτάνει στα όρια  της Ανθούσας και το Α5 μέχρι το αμαξοστάσιο.

Είναι γεγονός ότι για να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ πρέπει να έχεις τη δυνατότητα μετάβασης παντού με τις μετεπιβιβάσεις σε άλλες λεωφορειακές γραμμές και ιδιαίτερα  με τα μέσα σταθερής τροχιάς ΜΕΤΡΟ και Προαστιακό, που έχουν σταθερές ώρες άφιξης και αναχώρησης.

Η διαδρομή του 301 αρχίζει από το Σταθμό Δούκισσας Πλακεντίας και καταλήγει στη Πεντέλη, μια μεγάλη και δύσκολη διαδρομή, που όσο καλή θέληση και προσπάθεια να καταβληθεί δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί σταθερός χρόνος διαδρομής ως και άφιξης- αναχώρησης από κόμβο μετεπιβιβάσεων (Σταθμό Παλλήνης).


Ο παραπάνω λόγος και το ότι στο Σταθμό Παλλήνης δεν υπάρχει στάση επιβίβασης για την Ανθούσα, αναγκάζει τους Ανθουσιώτες να χρησιμοποιούν τα ΙΧ  ή ΤΑΞΙ , με αποτέλεσμα οικονομικό κόστος και τα λεωφορεία όταν περάσουν να έχουν ελάχιστους επιβάτες.

Με τη δημιουργία της νέας γραμμής έχουμε τη γνώμη ότι το 301 πρέπει να γίνει όπως παλαιότερα ΄΄ Τοπικό Ανθούσας ΄΄, με αφετηρία το σταθμό Παλλήνης, κατάργηση της προεκτάσεως για Δούκισσας Πλακεντίας, περιορισμένα δρομολόγια  για Πεντέλη ή κατάργηση και πύκνωση των δρομολογίων  με  προγραμματισμό αναχώρησης για Ανθούσα  2-3 λεπτά μετά την άφιξη των μέσων σταθερής τροχιάς.

Η ιδανική λύση θα είναι να κατασκευαστεί πεζογέφυρα ,μήκους 16 περίπου μέτρων δίπλα από το ΠΑΤΗΤΗΡΙ, ( όρα σχετική πρόταση), για να γίνει εκεί η αφετηρία  του 301  κοντά στο σταθμό και να εξασφαλιστεί η ασφαλής διάβαση από και προς τη Λ. Μαραθώνος και το σταθμό Παλλήνης .

Ελπίζουμε την πρότασή μας αυτή να τη λάβουν σοβαρά υπόψη ο κ.Δήμαρχος και ο κ.Αντιδήμαρχος και να δώσουν  λύση και για την Ανθούσα.

ΠΡΟΤΑΣΗ :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου