Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Αρχίζουν νάρχονται τα ''ραβασάκια''

«Ραβασάκια» θα ξεκινήσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ το 2011 και το 2012. Το υπουργείο, ύστερα από απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει όσους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν το ΕΕΤΗΔΕ για το 2011 και το 2012. Αν οι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το ποσό που θα βεβαιώσει η εφορία τότε αυτό θα πρέπει να ρυθμιστεί αλλιώς θα ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης.
Αρχικά θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις των οφειλών που διαγράφηκαν ως απλήρωτες από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά από τη παρέλευση τετραμήνου, καθώς και οι καταστάσεις των διακοπών συνδέσεων την επίμαχη περίοδο όπου αναζητούνταν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Αυτές οι καταστάσεις θα διασταυρωθούν με τον αριθμό παροχής ρεύματος των υπόχρεων, με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, τα Ε2, τα Ε9 και τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης και εν συνεχεία θα δημιουργηθούν χρηματικοί κατάλογοι με τους οφειλέτες.
Σε έλεγχο θα βρεθούν και ακίνητα που δεν επιβαρύνθηκαν με ΕΕΤΗΔΕ επειδή θεωρήθηκαν δημόσια κτίρια, καθώς θα γίνει νέα επεξεργασία στοιχείων και τα για οφειλόμενα ποσά θα ειδοποιηθούν οι υπόχρεοι. Επίσης, όπου υπολογίστηκε ΕΕΤΗΔΕ και δεν χρεώθηκε από τη ΔΕΗ λόγω διακοπής σύνδεσης θα γίνει βεβαίωση του φόρου και αποστολή ειδοποίησης στους υπόχρεους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου