Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ένα πουλί εμπρηστής!!!


Παρά λίγο η Ανθούσα σήμερα θα γίνονταν  παρανάλωμα πυρός  αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των κατοίκων αποφεύχθηκε το κακό.
Συγκεκριμένα γύρω  στις 12 το μεσημέρι ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος στην περιοχή πηγάδια και κόπηκε το ρεύμα. Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και είδαν να πετάγονται  καπνοί  γύρω από την κολόνα της ΔΕΗ,  στη συμβολή των οδών Γρεβενών –Αιγίου και Μεσσήνης( έναντι του Εξωραϊστικού Συλλόγου) και αμέσως να πιάνουν φωτιά τα ξερόχορτα στη βάση της κολόνας.
Χάρη στην  άμεση  επέμβαση των γειτόνων Βαγγέλη Τασούλη Θανάση Γελαδάρη και Λάμπρου Παπαδόπουλου που με κλαδιά και πυροσβεστήρα έσβησαν τη φωτιά και αποφεύχθηκε η επέκτασή της.
Αιτία του βραχυκυκλώματος  ένα πουλί ( δεκοχτούρα) που κάθισε πάνω  τα σύρματα και έπεσε φλεγόμενο. Παρότι την περασμένη βδομάδα συνεργείο της ΔΕΗ είχε κόψει τα χόρτα γύρω από την κολόνα το φλεγόμενο πουλί παραλίγο να πυρπολήσει την Ανθούσα γιατί τα διπλανά οικόπεδα δεν έχουν καθαριστεί και εύκολα η φωτιά θα μεταδίδονταν σε όλη την περιοχή.
 Δοθείσης ευκαιρίας αναλογιζόμαστε μήπως πρέπει να καθαρίζεται μεγαλύτερη επιφάνεια γύρω από τις κολώνες και να εφαρμοστεί η Πυροσβεστική Διάταξη  που αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες και το Δήμο;

Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι γιατί  δεν αντέχει άλλο κάψιμο η περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου