Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Η περίοδος των γιορτών Χριστουγέννων και Νέου Έτους,
είναι περίοδος χαράς, γιορτής, θρησκευτικής κατάνυξης και λατρείας για την άφιξη του Θεανθρώπου και του Νέου Έτους.
Είναι όμως και περίοδος απολογισμού και προγραμματισμού για το κλείσιμο του 2017 και το άνοιγμα του 2018 αντίστοιχα.
Κυρίως όμως θα πρέπει να είναι περίοδος ελπίδας για την Ελληνική κοινωνία σε μία εποχή που τα μηνύματα δείχνουν ότι τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα.
Ας είναι οι γιορτές αυτές, περίοδος χαράς και ευλογίας για μας  και τις οικογένειές μας, στα πλαίσια μιας πατρίδας που βγαίνει από την πενταετή της μνημονιακή οικονομική σκλαβιά.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, μόνο υγιές κύτταρο, η οικογένεια, που συγκλονισμένη από το σοβαρό οικονομικό, ηθικό και πολλές φορές και θεσμικό σοκ, προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή, με πολλές απώλειες σε σχέση με το παραδοσιακό χτες. Όπως και να χει όμως είναι αυτή η οικογένεια που σφιγμένη γύρω από τον ισχυρότερό της κρίκο που λέγεται «παιδί» προσπαθεί, παλεύει, αποτελεί κυρίαρχη ελπίδα.
Ας υποδεχθούμε το 2018 με υγεία και ελπίδα  για ένα καλύτερο αύριο σε μία κοινωνία που συνειδητοποιεί σκληρά καθημερινά  ότι «οι αρχές, οι αξίες, η καθαρότητα, η εργατικότητα,  η διαφάνεια, η αξιοσύνη και η αυτοδημιουργία» στηρίζουν το εισιτήριο για την Ελλάδα που οφείλουμε να έχουμε και όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε έχοντας πάντα ως βάση μας
«άνθρωπος η απάντηση στην όποια ερώτηση»

Εύχομαι σε όλους
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος

Ο Δήμαρχος Πεντέλης
Δημήτρης Στεργίου Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου