Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

''ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ '' - ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΗΓΑΔΙΑ.


Πέρασαν πεντέμισι μήνες από την κατάργηση της διέλευσης του δρομολογίου της Λ.Γραμμής 301, από την περιοχή ΠΗΓΑΔΙΑ, κατά την κάθοδο γιατί από καθιερώσεως εδώ και 20 χρόνια δεν υπήρχε καμία συγκοινωνία.
Οι κάτοικοι  ταλαιπωρούνταν χρόνια τώρα αλλά κανένας δεν στάθηκε δίπλα τους. Το αποκορύφωμα ήταν με τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της 23 Ιουνίου που μετά από τροχαίο σε βλάβη του διερχόμενου από την οδό Αιγίου Λεωφορείου της  γραμμής 301 διακόπηκε η διέλευση από την περιοχή ΠΗΓΑΔΙΑ  κατά την κάθοδο , με αποτέλεσμα η περιοχή να αποκλειστεί παντελώς.
Οι κάτοικοι ενεργοποιήθηκαν άμεσα και συγκρότησαν προσωρινή επιτροπή που συγκέντρωσε υπογραφές 200 πολιτών με αίτημα την συνέχιση της επί 20ετία διαδρομής του 301 και επί πλέον  για τη μεταφορά της αφετηρίας του 324 από την Καλισσίων στην Οδό Μεσσήνης στα Πηγάδια ή ρύθμιση του δρομολογίου να διέρχεται από την περιοχή κατά την ΑΝΟΔΟ και ΚΑΘΟΔΟ.
Το αίτημα διαβιβάστηκε στη Δ.Ε Ανθούσας στον Αντιδήμαρχο Ανθούσας, στον συντοπίτη Δημοτικό Σύμβουλο στον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για τις συγκοινωνίες και στον Δήμαρχο. Δεν διαβιβάστηκε σε άλλους φορείς (Αντιπολίτευση, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ , κ.λ.π.) για να μη κατηγορηθούμε αφενός για μικροπολιτική και αφετέρου ,όπως τονίσαμε αργότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να χειριστεί το δίκαιο αίτημά μας η Δημοτική Αρχή).
Συζητήθηκε το θέμα σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις υποβλήθηκαν και ο καιρός περνούσε  χωρίς κανένα αποτέλεσμα, εκτός της επίσημης κατάργησης από 1 Οκτωβρίου  της διέλευσης του 301  από τα πηγάδια , αλλά προέκτασης της γραμμής μέχρι τη Δουκ. Πλακεντίας.
Οι κάτοικοι απελπισμένοι με την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος και με το φόβο ότι έρχεται χειμώνας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν την 13/10  ειρηνικά ,με πανό και μαύρες σημαίες στο Αμαξοστάσιο, όπου υπέβαλαν το αίτημά τους.  Η επιτροπή ζήτησε και     έθεσε με την παρέμβαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου τις προτάσεις των κατοίκων και την δίκαιη αγανάκτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ομόφωνα  έγινε αποδεκτό το αίτημα και αποφασίστηκε να προχωρήσουν ενέργειες προς τον ΟΑΣΑ ,όπου μας έγινε προτροπή να προχωρήσουμε και μόνοι μας τις διαμαρτυρίες μας ,όπου και απαντήσαμε ότι θέλουμε μπροστάρη το Δήμο μας.
 Ενέργειες έγιναν από τη Δημοτική αρχή ,αλλά οι κάτοικοι και η προσωρινή επιτροπή δεν ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα. Ο καιρός πέρναγε και η ταλαιπωρία συνεχίζοντας ,οι κάτοικοι εξοργισμένοι  διαμαρτύρονταν για την εγκατάλειψη και άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν ασχολείται κανένας μαζί μας και μας αγνοούν. Δεν είχαν δίκιο όμως γιατί από το γραφείο του Υπουργού  Χρήστου Σπίρτζη. ενδιαφέρθηκαν,  αφού διάβασαν στη φωνή της Ανθούσας το πρόβλημά μας, μας κάλεσαν για λεπτομέρειες, μας έκλεισαν ραντεβού με αρμοδίους και σε 10 -15 μέρες το χρόνιο δίκαιο αίτημά μας λύθηκε, μπαίνοντας στη φάση τυπικής διαδικασίας  , Διαύγεια ,δημοσίευση κ.τ.λ.
 Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα που τα λεωφορεία της γραμμής 324 διέρχονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ από τα ΠΗΓΑΔΙΑ στην ΑΝΟΔΟ και ΚΑΘΟΔΟ και η περιοχή επιτέλους μετά από 20 χρόνια επικοινωνίας ΜΟΝΟ στην ΚΑΘΟΔΟ και 5μηνο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ  έχουμε επί τέλους συγκοινωνία από και προς τις εργασίες μας, (την Εκκλησία, το ιατρείο, το ΜΑΡΚΕΤ, τα Σχολεία, τις διάφορες υπηρεσίες Δήμου , τραπεζών ,ΔΟΥ, το ΜΕΤΡΟ ,τον Προαστιακό κ.τ.λ.)
 Το χαμόγελο και η αισιοδοξία επανήλθαν στους κατοίκους και πρέπει να εκφράσουμε τις από βάθους καρδιάς ευχαριστίες τους σε όσους κατάλαβαν το πρόβλημά μας ,  άκουσαν βοήθησαν και έδωσαν λύση και όχι λόγια και υποσχέσεις στο πρόβλημα που είχαμε προτείνει παρεμφερή λύση από τις 23 Ιουνίου, τονίζοντας ότι δεν βρισκόμαστε πλέον στην εποχή του Μαυρογιαλούρου και οι πολίτες δεν ξεχνούν…..
Μπορεί να αποκλείστηκε η περιοχή παντελώς για πεντέμισι μήνες περίπου , είχε όμως τα καλά της και τα κακά της, επιβεβαιώνοντας το ρητό  ΄΄ ουδέν κακόν αμιγές καλού ‘’, μια ταλαιπωρία 20 και πλέον ετών (διέλευση κατά την άνοδο) δεν θα επιλύονταν εάν δεν είχαμε το τροχαίο με επακόλουθο τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό 

2 σχόλια:

  1. Καλύτερη εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού με αραίωση δρομολογίων μόνο στην Ελλάδα μπορούμε να το λέμε. Ναι μεν το 324 εξυπηρετεί πλέον την περιοχή πηγάδια (και καλά κάνει) αλλά αραιωσανε σημαντικά τα δρομολόγια αλλά και το ωράριο λειτουργίας του. Οπότε δεν μπορούμε να λέμε ότι βελτιώθηκε η εξυπηρέτηση με το 324 αλλά ότι χειροτέρεψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς δεν γνωρίζετε την περιοχή και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.Με την τροποποίηση έγινε επιμήκυνση γραμμής κατά 2 χιλιόμετρα σε δρόμους με ελάχιστη κίνηση, χωρίς μποτιλιαρίσματα κτλ .Σε αντίθεση που με την κατάργηση της διέλευσης του 301 έγινε επιμήκυνση της γραμμής από Δημαρχείο ΓΕΡΑΚΑ στη Δουκίσσης Πλακεντίας (10 + ΚΜ) επιπλέον σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία κτλ.Τα δρομολόγια αγαπητέ/τή δεν αραίωσαν από τα 2 χιλιόμετρα ευθείας γραμμής με ελάχιστη κίνηση αλλά όταν κυκλοφορούν εκεί που υπάρχει μεγάλη κίνηση και επικάλυψη με ΜΣΤ και λεωφορειακές γραμμές κορμού.Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται ΕΠΩΝΥΜΑ για να γνωρίζουν όσοι τα διαβάζουν ποιός είναι ποιός που με την ανωνυμία γράφει ότι θέλει.Καλά μας κάνουν οι αποφασίζοντες για μας να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ενδιαφερθούν για το κοινό καλό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή