Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΓΛΑΚΗ-ΒΙΓΛΗ.

 

Φίλοι συμπολίτες της Ανθούσας. Με την συγκεκριμένη ανάρτηση, μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ στα πεπραγμένα των δύο τελευταίων ετών σε σχέση με την πολιτική προστασία και ειδικά με την πυρασφάλεια της Ανθούσας.

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο, που μου εμπιστεύτηκε αυτή την θέση παράλληλα με του αντιπροέδρου της δημοτικής ενότητας. Μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια γίνανε αρκετά πράγματα τα οποία για πρώτη φορά αναφέρονται προκειμένου να γίνουν περισσότερο αντιληπτά.

Η διάνοιξη του παραρεμάτιου δρόμου που ενώνει την οδό Μεσσήνης με την οδό Θήρας και Σύρου, αποτελεί μία αντιπυρική ζώνη, δίνει την δυνατότητα στην Πυροσβεστική υπηρεσία να έχει άμεση πρόσβαση σε ένα δασικό κομμάτι, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ασφαλή τρόπο διαφυγής προς την Αττική Οδό, σε κάθε περίπτωση είτε πάγου τον χειμώνα είτε μιας εστίας. Ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ένας χώρος αναψυχής πού χρησιμοποιείται από τους περιπατητές και όχι μόνο. Ο συγκεκριμένος δρόμος άνοιξε με την βοήθεια εθελοντών και στην συνέχεια με μηχανήματα που προσέφεραν δωρεάν η εταιρεία Βρούτση.

Η περιφέρεια ύστερα από αίτημα που της έγινε, καθάρισε το ρέμα κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ από υλικά, μπάζα, κλαδιά. Στη συνέχεια ο δήμος Παλλήνης επιμελήθηκε του οδοστρώματος προκειμένου ο δρόμος αυτός να είναι πιο άνετος και πιο ασφαλής στην διέλευση του. Φυτεύτηκαν δέντρα ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε σύστημα ποτίσματος προκειμένου τα δέντρα να ποτίζονται ενώ υπάρχει η υποδομή να φυτευτούν και άλλα με τη δυνατότητα να ποτίζονται και αυτά. Κατασκευάστηκε από πέτρα το πηγάδι το οποίο υπήρχε εκεί από τα παλιά χρόνια και τροφοδοτούσε με νερό τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τα ζώα τους. Μένει να τοποθετηθούν τα παγκάκια και να ολοκληρωθεί το πηγάδι καθώς έχει σχεδιαστεί. Σεβαστήκαμε απόλυτα τον χώρο και προσφέραμε κάτι για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι.

Ο χαρακτηρισμός του αντλιοστασίου πού βρίσκεται στην οδό Μεσσήνης Αιγίου και Γρεβενών ως σημείο ανεφοδιασμού της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Το συγκεκριμένο σημείο δίνει την δυνατότητα στην Πυροσβεστική να εφοδιάζεται από τα πηγάδια που υπάρχουν στον υδροφόρο ορίζοντα ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε ισχυρή αντλία σε συνδυασμό με το εξωτερικό αντλιοστάσιο και σε χρόνο ελάχιστο δίνει την δυνατότητα να εφοδιάζονται τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Μένει να τοποθετηθεί όπως έχει αποφασιστεί από το τοπικό συμβούλιο της Ανθούσας ηλεκτρογεννήτρια προκειμένου να είναι ο σταθμός ανεξάρτητος από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος.

Η δεξαμενή πού βρίσκεται στη θέση Καραούλι, 35 περίπου κυβικών μέτρων επισκευάστηκε ύστερα από πολλά χρόνια αχρησίας και πλέον δίνει την δυνατότητα στην Πυροσβεστική υπηρεσία με φυσική ροή να εφοδιάζει τα οχήματα της, ενώ παράλληλα συμπληρώνει τα αποθέματα της από το τοπικό δίκτυο ύδρευσης. Αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση μιας ανεπιθύμητης εστίας.

Εξασφαλίστηκαν δύο υδατοδεξαμενές από χορηγία μεγάλης ελληνικής εταιρείας 20 κυβικών η καθεμία και τοποθετήθηκαν σε σημεία προκειμένου σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες που υπάρχουν να θωρακίσουν επιπλέον με νερό την Ανθούσα.

Πλαισιώθηκε με περισσότερο κόσμο από την Ανθούσα τον Γέρακα και την Παλλήνη προς τιμή των κατοίκων της, η ομάδα εθελοντών που λειτουργούσε και λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες παράλληλα με τους φύλακες, τα πυροφυλάκια του δήμου την ιδιωτική εταιρεία security για καλύτερο έλεγχο και άμεση ενημέρωση.

Εξασφαλίστηκε μία υδατοδεξαμενή 40 κυβικών και μένει να τοποθετηθεί σε σημείο που θα επιλέξει ο δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία, προκειμένου να εφοδιάζονται τα ελικόπτερα ericsson κάτι που κρίνεται από τους υπεύθυνους πολύ σημαντικό αλλά και αναγκαίο..

Εξασφαλίστηκε ένα πυροφυλάκιο το οποίο σκοπός του είναι  να αποτελεί σημείο συνάντησης των εθελοντών και μένει να βρεθεί ο χώρος που θα τοποθετηθεί.

Μεταξύ όλων αυτών και άλλα προκειμένου οι κάτοικοι της Ανθούσας να αισθανθούμε περισσότερη ασφάλεια τόσο για τις ζωές μας όσο και για τις περιουσίες μας, μιας που δυστυχώς έχουμε δοκιμαστεί στο παρελθόν αρκετές φορές. Και που εγώ προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον.

Όλα αυτά και άλλα πολλά γίνανε με σχεδιασμό, με κόπο, με προσφορά, με εθελοντισμό και πάνω από όλα με αγάπη και ενδιαφέρον για την πόλη μας. Πάνω από όλα με συνεργασίες, που κάποιες από αυτές ήταν πολύ εύκολες και ευχάριστες , κάποιες άλλες πολύ κοπιαστικές και χρονοβόρες και κάποιες άλλες που όσο και να προσπάθησα δεν απέδωσαν καθόλου...

Λεπτομέρειες δεν θα ήθελα να δώσω παραπάνω, ο τόπος μας είναι μικρός, όλοι ξέρουμε και όλοι καταλαβαίνουμε..

Μένουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, παραδείγματος χάριν η διάνοιξη της οδού Πεντέλης προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Ανθούσας την δυνατότητα να επικοινωνούν με την εκκλησία, το μάρκετ και την πλατεία χωρίς να ανεβαίνουν την Γρεβενών την Αιγίου ειδικά το χειμώνα σε περίπτωση παγετού ή μιας απλής βόλτας.

Ελπίζω και εύχομαι όλα αυτά τα οποία έχω καταθέσει και έχουμε συζητήσει να προχωρήσουν ,προκειμένου ο χειμώνας που ήρθε και το καλοκαίρι που θα έρθει να μας βρουν περισσότερο οργανωμένους και σε ετοιμότητα για  να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσμενή περίπτωση.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου