Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Δημάρχου Παλλήνης προς τους Βουλευτές Αν. Αττικής



Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος  προς τους Βουλευτές την Ανατολικής Αττικής ζητώντας την άμεση κινητοποίηση τους για την απόσυρση την τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει η κατανομή των θεσμοθετημένων κεντρικών πόρων (Κ.Α.Π.) στους δήμους να γίνει με βάση την απογραφή του πραγματικού πληθυσμού του 2001 και όχι του 2011 για την τρέχουσα περίοδο.

Η νομοθετική ρύθμιση αυτή όπως επισημαίνει είναι άδικη και οδηγεί σε μεγάλη απώλεια πόρων οικονομικών αλλά και διοικητικών  σε πολλούς δήμους με αύξηση πληθυσμού και ιδιαίτερα της Ανατολικής Αττικής που όπως αναφέρει στην επιστολή του είναι  χαρακτηριστικό  παράδειγμα  Δήμων  με  μεγάλη πληθυσμιακή έκρηξη (π.χ. ο  Δήμος  Παλλήνης  από  33.600  κατοίκους  στην  απογραφή  του  2001  έφθασε  στις  53.735  κατοίκους  στην  απογραφή  του  2011).

Αξίζει να αναφερθεί ότι  πρόκειται για μία κατάφορη αδικία καθώς  η  δημοσίευση  των  αποτελεσμάτων  της  απογραφής  2011  καθυστέρησε  σκοπίμως  ήδη  κατά  δύο ( 2 )  έτη γεγονός που αναφέρει ο Δήμαρχος στην επιστολή του.

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και η κατανομή των πόρων στους δήμους, να γίνει με βάση τον πραγματικό πληθυσμό της απογραφής του 2011, έτσι ώστε να τηρούνται οι αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της δικαιοσύνης.
Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.docΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.doc
55 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου