Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έργα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Υδάτων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   
ΔΗΜΟΣ  ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΙΘΑΚΗΣ  12 - Γέρακας
Τ.Κ.               : 15344
ΤΗΛ.             : 210-6604600
F.A.X.           : 210-6612965
email             : press@palini.gr
ΓΕΡΑΚΑΣ,  22/4/2013




                                                    



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εργα κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην ΔΕ Γέρακα»

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην περιοχή Γαργηττός Ι στην Δημοτική Ενότητα Γέρακα.

Με το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που οδηγούνται στην Ψυτάλλεια στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς: Μιλτιάδου, Αριστογείτονα, Ξενοφώντος, Λεωνίδα, Πίνδου, Μελίτωνα, Βοΐου, Αγ.Νεκταρίου, Αριστείδου, Γκιώνας, Ταϋγέτου, Αρακύνθου και Παναχαϊκού.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Βορείως της Αττικής Οδού περιοχής η οποία έχει αποκτήσει συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων από το 2009. Στόχος είναι σε σύντομο διάστημα το έργο να έχει ολοκληρωθεί για το σύνολο της ανωτέρω περιοχής.

Η Δημοτική αρχή έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει έναν μεγάλο αγώνα για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, ένα  έργο αναπτυξιακού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα φροντίζοντας παράλληλα να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκούς πόρους ώστε η επιβάρυνση των Δημοτών να είναι η μικρότερη δυνατή.

Στη δύσκολη αυτή πορεία έχουν ήδη επιτευχτεί η οριστικοποίηση της σύνδεσης του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας και η εξασφάλιση 74 εκατομμύριων ευρώ για την  κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις δημοτικές ενότητες Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης.

Επίσης, στην κατεύθυνση αυτή, ένα ακόμη σημαντικό βήμα έγινε με την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο της εισήγησης του Δημάρχου σε έκτακτη συνεδρίαση για την  υποβολή προς χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων του Δήμου Παλλήνης.


Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 14.500.000 € που αφορά την κατασκευή του συλλεκτήριου αγωγού ολόκληρου του Δήμου Παλλήνης, που θα ξεκινά από την περιοχή «Βακαλόπουλο» και ακολουθώντας την Υμηττού - Ραφήνας αφού περάσει από το Φούρεσι των Γλυκών Νερών θα φτάνει στο Σταυρό και στη συνέχεια μέσω των Μεσογείων - Χαλανδρίου - Αγίας Παρασκευής - Πλατεία Κένεντι - Παπανικολή θα συνδεθεί με υπάρχοντα αγωγό προς την Ψυττάλεια.

«Δεν θριαμβολογούμε, δεν πανηγυρίζουμε, βήμα - βήμα με συνέπεια και επιμονή, επιδιώκουμε την επίλυση του τεράστιου αυτού ζητήματος της πόλης μας» τόνισε ο Δήμαρχος Παλλήνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου