Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση για παλαιά, αλλά και για όσους επιθυμούν να γίνουν, μέλη της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Παλλήνης

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ μέσω της ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ σας καλεί στις 23 Σεπτεμβρίου σε μια συνάντηση των μελών της και μη, για ένα καινούριο ξεκίνημα.

Για να έχουμε ένα χειμώνα πιο ενεργό, γεμάτο ανταλλαγές και δράσεις, σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

Με τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας, θέλουμε να στηρίξουμε την Τράπεζα Χρόνου, να βελτιώσουμε τη λειτουργία της και να καταφέρουμε να γίνουμε όλοι μια παρέα γεμάτη ζωντάνια και ανταλλαγές.

Σας καλούμε λοιπόν στις 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στο Οινοποιείο Πέτρου, επί της Λ.Μαραθώνος 117 στην Παλλήνη, να συναντηθούμε και να οργανωθούμε ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτή μας την προσπάθεια.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις ενδιαφέροντος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210 6604726. 
Τι είναι η Τράπεζα Χρόνου και πως λειτουργεί;
  • Είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών που υποστηρίζεται από το δικό του εσωτερικό «νόμισμα – χρόνο» ή «νόμισμα – εργασία». Το περιεχόμενο των υπηρεσιών εξισώνεται κι έτσι, για παράδειγμα, μια ώρα μαθήματος Ισπανικών, Ζωγραφικής, μαγειρικής, εξισώνεται με μια ώρα φροντίδας του σπιτιού.
  • Αποτελείται από μία κεντρική μονάδα που χρεώνει και πιστώνει τον λογαριασμό χρόνου κάθε μέλους
  • Μέσα από την εφαρμογή που δημιουργήσαμε ο κάθε χρήστης .δημιουργεί ένα λογαριασμό, όπου δηλώνει τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει και τις υπηρεσίες που θα ήθελε να λάβει.
  • Στη συνέχεια μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες οι υποψήφιοι πιστοποιούνται προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες που έχουν δηλώσει.
  • Για τις υπηρεσίες που παρέχει ο δημότης, πιστώνεται ο λογαριασμός του με τις αντίστοιχες χρονικές μονάδες και εν συνεχεία μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να λάβει υπηρεσίες άλλων μελών.
  • Σε κάθε ανταλλαγή υπηρεσιών που συντελείται, οι συμμετέχοντες έχουν ως υποχρέωση να αξιολογούν την παρεχόμενη υπηρεσία έτσι ώστε ο Δήμος να μπορεί να ελέγχει την ποιότητά τους και να προστατεύει τους συμμετέχοντες από επαναλαμβανόμενες κακές πρακτικές.
  • Για τους χρήστες που δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες της τράπεζας χρόνου αλλά συμμετέχουν σε διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες ή συμβάλλουν σε κοινωνικές δομές θα μπορούν να δημιουργούν λογαριασμό, να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες και όταν συμμετέχουν θα πιστώνεται ο λογαριασμός τους με πόντους που θα μπορούν να τους εξαργυρώνουν σε διάφορα προγράμματα που θα βγάζει ο Δήμος ή σε τυχόν προσφορές από χορηγούς.
  • Όταν κάποιος χρήστης πιστοποιηθεί από την τράπεζα χρόνου τότε θα μπορεί να ανταλλάσει τους πόντους του με μονάδες χρόνου και αντίστροφα.
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;
  • Για τις υπηρεσίες που παρέχει ο δημότης, πιστώνεται ο λογαριασμός του με τις αντίστοιχες χρονικές μονάδες και εν συνεχεία μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να λάβει υπηρεσίες άλλων μελών.
  • Για τις υπηρεσίες που παρέχει ο δημότης, πιστώνεται ο λογαριασμός του με τις αντίστοιχες χρονικές μονάδες και εν συνεχεία μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να λάβει υπηρεσίες άλλων μελών.
Ποια είναι τα οφέλη;
  • Για τους νέους, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα απόκτησης εμπειρίας ακόμα και αμειβόμενης εργασίας, για τους ανέργους ένας παράγοντας ενεργοποίησης ενώ στους συνταξιούχους, δίνεται η ευκαιρία για κοινωνική δικτύωση και στήριξη (ελαχιστοποιώντας έτσι την απομόνωσή τους) καθώς έρχονται σε επαφή με τους προβληματισμούς των νεότερων. Συγχρόνως, τους δίνεται η δυνατότητα να μεταδώσουν τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες ενδυναμώνοντας τους ως ενεργά και ισάξια μέλη του κοινωνικού ιστού.
  • Για τις οικογένειες με προβλήματα που μπορούν να στηριχθούν στην ανταλλαγή εθελοντικών υπηρεσιών σε διάφορους τομείς.
  • Για τις εθελοντικές δράσεις του Δήμου Παλλήνης μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο καλύτερης οργάνωσης αλλά και ενδυνάμωσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου