Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή εκπαίδευση πολιτών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)



  Ο Δήμος Παλλήνης δια μέσου της Τμήματος προστασίας & προαγωγής της δημόσιας Υγείας στα πλαίσια των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργανώνει  το Σάββατο  στης 19/10/13 και ώρα 10:00 πμ έως 2:00 μμ στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης:

«Ανοιχτή εκπαίδευση των δημοτών για βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και βασική υποστήριξη της ζωής και αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά» .

Καλούνται όλοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι προπονητές των αθλητικών σωματείων, οι φυσιοθεραπευτές και όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου επαγγελματικής ιδιότητας

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτές εκπαιδεύσεις πολιτών όλων των ηλικιών στην ΚΑΡΠΑ.

Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά.
Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.
Περίπου 10 Εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες τηςΕθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, και η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής.
Από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-10-13 ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου