Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ετοιμότητα για Αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων.

Ειλικρινά χαρήκαμε ιδιαίτερα σήμερα το πρωί , βλέποντας στην τηλεόραση, την ετοιμότητα του Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων που επί ημέρες μας ενημέρωναν ΕΜΥ και ΜΜΕ.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδαμε ότι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 συνήλθε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, έπειτα από έγγραφη πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου Στεργίου-Καψάλη με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα Σχεδιασμού και Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων.
Στη συνεδρίαση, με βάση τον υπάρχοντα στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς του Τοπικούς Αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος επέστησε την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επισήμανε επίσης ότι για την επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων και ζήτησε τη συνεχή επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων.
Μπορεί τελικά το χιόνι που έπεσε να μην ήταν ανησυχητικό έδειξε όμως ότι υπάρχει ετοιμότητα και ενδιαφέρον .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου