Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΛΙΣΣΙΑ


Δεν πέρασαν 2 μήνες από τα εγκαίνια στις 4 Σεπτ. 2016, του υπερσύγχρονου Σχολικού και Αθλητικού συγκροτήματος στα νότια του οικισμού Καλλιθέας Πεντέλης , όρια με την Ανθούσα, και στις 4 Νοε 2016  έγιναν τα εγκαίνια  ενός νέου υπερσύγχρονου κτιρίου στα Μελίσσια ,στο άλλο άκρο του ενιαίου Δήμου Πεντέλης στα όρια με την Κηφισιά. επί οικοπέδου 3 στρεμμάτων όπου θα μετεγκατασταθεί  ο  Γ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Μελισσίων .


Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ κ Κύριλλος που τέλεσε και τον αγιασμό, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην Υπουργός Χαρ. Αθανασίου, ο Βουλευτής Γιώργος Δημαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Β.Τ Αττικής Γιώργος Καραμέρος,  εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος .κατοίκων με τα παιδιά τους.


Ο Δήμαρχος Πεντέλης και οικοδεσπότης Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους  τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους και στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στον ενιαίο Δήμο Πεντέλης από τη σημερινή διοίκηση και τόνισε ότι ΄΄ είναι εκπληκτικό τη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάμε ο Δήμος Πεντέλης να εγκαινιάζει τόσο συχνά τόσο μεγάλα έργα. Δέσμευσή μας είναι ότι  στη σχεδίασή μας έχουμε ιεραρχήσει  και προωθούμε και άλλα μεγάλα έργα  για αυτή μας τη θητεία ΄ όπως:( Διαβάστε ολόκληρο το λόγο του Δημάρχου στο τέλος της ανάρτησης)

Με το πέρας της ομιλίας του καταχειροκροτήθηκε και συγκινημένος από τα καλά λόγια που ακούστηκαν :
( ΚΥΡΙΛΛΟΣ: «Πατριάρχης» της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Δημήτρης Στεργίου

Γιάννης Μπαλάφας: «Τον πάω τον δήμαρχο σας» «Σου εκπέμπει μια αισιοδοξία, ενώ παράλληλα έχει μια γενναιοδωρία».)
 καθώς και από τους υπόλοιπους επισήμους που απηύθυναν χαιρετισμό, δέχθηκε συγχαρητήρια από όλους τους παρισταμένους  και ακολούθησε μικρή δεξίωση.

-------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΚΑΨΑΛΗ
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Γ΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Αγαπητοί συμπολίτες,
στα πλαίσια του αναπτυξιακού μας προγράμματος συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ με την ευλογία και του σεβαστού μας Ιεράρχη κ.κ. Κύριλλου για να εγκαινιάσουμε τη λειτουργία του Γ΄Βρεφονηπιακού Σταθμού Μελισσίων σε ένα κτήριο σύγχρονο, προηγμένων ενεργειακών υποδομών του οποίου η θεμελίωση έγινε το 2015 (υπογραφή σύμβασης 3.12.14) και η κατασκευή  του ολοκληρώθηκε το 2016, μετά από 22 μήνες.
Το κτήριο αυτό γίνεται στη βασική κατεύθυνση της αναπτυξιακής  μας σχεδίασης  για τις κτηριακές υποδομές η οποία την πρώτη αυτή πενταετία της θητείας μας έχει προσφέρει στο Δήμο Πεντέλης ήδη:
α. Την ολοκλήρωση του κτηρίου Κέντρου Πρόνοιας της Δ.Κ.Μελισσίων στη γωνία των οδών Σκιάθου και Μπακογιάννη στην α΄ γειτονιά Μελισσίων, επένδυση ύψους  800.000,00 € στη  Διοίκησή μας επί συνόλου κόστους κατασκευής του έργου 1.500.000,00 € που επένδυσε η προηγούμενη Διοίκηση.
β. Την ολοκλήρωση του Διοικητηρίου της Δ.Κ. Πεντέλης, Κέντρο Πρόνοιας και ΚΑΠΗ της Δ.Κ. Πεντέλης ύψους 1.100.000,00 €.
γ. Τη θεμελίωση και ολοκλήρωση του συγκροτήματος σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΤ 122 της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης ύψους 6.000.000,00 € περίπου.
δ. Το παρόν κτήριο ύψους 1.300.000,00 €.
ε. Ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτηρίων: 1ου  Γυμνασίου Μελισσίων, 2ου Δημοτικού Μελισσίων, 1ου Δημοτικού Ν.Πεντέλης και 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης, ύψους 1.000.000,00 € περίπου.
στ. Αγοράσαμε τέσσερα (4) στρέμματα περίπου Μελισσιώτικης γης εντός σχεδίου, ύψους 3.000.000,00 € περίπου.
Με βάση ότι στη Διοίκησή μας «ο Άνθρωπος είναι η Απάντηση στην όποια ερώτηση» οι παιδικοί σταθμοί στην αποστολή στήριξης της μητέρας, αποτελούσε και αποτελεί κύρια στόχευση και γι΄αυτό ανακοινώσαμε και υλοποιήσαμε τη θέση μας «κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού».
Το κτήριο που εγκαινιάζουμε σήμερα εξασφαλίζει στο Δήμο Πεντέλης τη δυνατότητα να υλοποιήσει την εξαγγελία αυτή της διοίκησής μας για πολλά χρόνια ακόμα, όπως επίσης και του δίνει τη δυνατότητα να έχει ένα κτήριο πολλαπλών χρήσεων και πολλαπλών δυνατοτήτων για την εκπαίδευση και την ενδιαίτηση του παιδιού.
Το κτήριο αυτό εντάχθηκε στον οικιστικό ιστό της περιοχής σε πλήρη περιβαλλοντικό σεβασμό και θα λειτουργήσει σεβόμενο τη λειτουργία της πόλης και της γειτονιάς χωρίς καμία περιβαλλοντική ή άλλη μόλυνση ή επιβάρυνση.
Η διοίκηση μας εξασφάλισε τη σχεδίαση, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του κτηρίου αυτού, αξιοποιώντας το τεχνικό της προσωπικό και συνεχείς με παρεμβάσεις της προς την κεντρική εξουσία και την Ευρώπη για τη στήριξη της χρηματοδότησής  του. Συνεργάστηκε άψογα με την ανάδοχο εταιρεία «ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» προκειμένου να επιτευχθεί το σημερινό άριστο αποτέλεσμα.
Εκλεκτοί συμπολίτες,
 είναι εκπληκτικό τη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάμε ο Δήμος Πεντέλης να εγκαινιάζει τόσο συχνά τόσο μεγάλα έργα. Δέσμευσή μας είναι ότι  στη σχεδίασή μας έχουμε ιεραρχήσει  και προωθούμε και άλλα μεγάλα έργα  για αυτή μας τη θητεία, όπως:
  • Κλειστό Γυμναστήριο και κτήριο Δημοτικού Σχολείου στο χώρο των εγκαταστάσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων του οποίου η ωρίμανση της μελέτης είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2017.
  • Η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου και του ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου στη Δ.Κ. Ν.Πεντέλης που προωθείται από τον Αντιπεριφερειάρχη Β.Τομέα κ. Γιώργο Καραμέρο και σύντομα θα ενταχθεί στη χρηματοδότηση.
  • Η μεταφορά των πυλώνων της Δ.Κ. Ν.Πεντέλης που η μελέτη θα έρθει σύντομά στο περιφερειακό συμβούλιο για αδειοδότηση.
  • Η αποχέτευση της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης που η ΕΥΔΑΠ έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει μέσα στο 2017 το διαδημοτικό αγωγό Πεντέλης – Γέρακα για το έργο ΣΔΙΤ (Σχολικό και Αθλητικό Συγκρότημα του ΟΤ122 της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης).
  • Ασφαλτοστρώσεις και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες και σωρεία μικροέργων είναι μερικά από τα έργα κύριας άμεσης στόχευσης υλοποίησης.
Αγαπητοί συμπολίτες γνωρίζουμε καλά ότι και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας υπάρχουν σοβαρά χρόνια προβλήματα που απαιτούν λύσεις. Τα προβλήματα αυτά είναι δασικά, πολεοδομικά, υποδομών και τα αντιμετωπίζουμε με καθημερινή 24ωρη λειτουργία, προσπαθώντας να δρομολογήσουμε στο Δήμο χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στην ουσία είναι και τα κεφάλαια που μπορούμε να επενδύσουμε και να επιτύχουμε αποφάσεις της κεντρικής μας εξουσίας που δύσκολα και χρονοβόρα προωθούνται.
Η στόχευση στην κατεύθυνση αυτή δεν μπορεί να αλλοτριώσει την υποχρέωσή μας που υλοποιούμε στο ακέραιο για μια καθημερινότητα και λειτουργικότητα που να ανταποκρίνεται με σεβασμό στις απαιτήσεις του Δημότη – Κατοίκου Μελισσιώτη και Πεντελιώτη που υπηρετούμε.
Θεωρώ ότι η ένταξη στο προσωπικό μας των 100 περίπου νέων 8μηνιτών που αναμένεται να προσληφθούν μέσα στο Νοέμβριο στην κοινωφελή εργασία θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή μας και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.
Σας διαβεβαιώνω , σας διαβεβαιώνουμε ότι λειτουργούμε πλέον στο πλαίσιο ενός νοικοκυρεμένου διοικητικά και οικονομικά Δήμου, σε πλήρη σεβασμό των κόπων σας, χωρίς σπατάλες, με διαφάνεια και καθαρότητα και με στόχευση το καλό σας, το καλό του τόπου μας.
Στον αγώνα μας αυτό η συνεργασία με την κεντρική εξουσία, την Περιφέρεια, τους λοιπούς συναρμόδιους και γειτονικούς φορείς και προφανώς πέρα και πάνω απ όλα με την εκκλησία είναι μονόδρομος για την επιτυχία της αποστολής μας και συνεπώς για την πρόοδο του τόπου μας.
Το προσωπικό του Δήμου μας, αιρετό και υπηρεσιακό δίνει στην κατεύθυνση αυτή τον καλύτερο του εαυτό για την επιτυχία των στόχων μας, εργαζόμενο τις περισσότερες φορές εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου για την επίτευξη της αποστολής μας.
Θεσμοθετήσαμε, οργανώσαμε, νοικοκυρέψαμε, διοικήσαμε και διοικούμε με συνέχεια, συνέπεια, αρχές και αξίες και τώρα δρομολογημένοι στη λεωφόρο της ανάπτυξης διεκδικούμε ευρωπαϊκά και εθνικά και επενδύουμε τοπικά με πρόγραμμα, σχέδιο και προοπτική σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της κοινωνίας μας χωρίς να επιβαρύνουμε το δημότη μας που παράλληλα υπηρετούμε με σεβασμό στον αγώνα του.
Σας ευχαριστώ.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης

Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου