Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση στο Δήμο Παλλήνης

 Ο Δήμος Παλλήνης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων πραγματοποιεί  πρόγραμμα            δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την οστεοπόρωση.

    Ο έλεγχος θα γίνει από υπαλλήλους του Τμήματος Προστασίας και  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας  του Δήμου Παλλήνης εκπαιδευμένους  στη χρήση του μηχανήματος  και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τον εθελοντή ιατρό χειρουργό ορθοπεδικό    κ. Κωνσταντίνο Νικητόπουλο.

     Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε γυναίκες που έχουν κάνει ολική υστερεκτομή, σε προεμμηνοπαυσιακές & μετεμμηνοπαυσιακές, καθώς και σε ενήλικες          (άντρες και γυναίκες ) που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη, έχουν προβλήματα θυρεοειδούς ή έχουν οικογενειακό ιστορικό  οστεοπόρωσης.                                                                                                                                                      
Οι μετρήσεις  οστικής  πυκνότητας και εκτίμησης κινδύνου κατάγματος θα είναι δωρεάν και όλες τις ημέρες ανοιχτές για όλους
Οι μετρήσεις αρχίζουν την Παρασκευή10-2-2017από το ΚΑΠΗ ΓΕΡΑΚΑ και συνεχίζονται, σε διάφορα σημεία και ώρες του Δήμου,μέχρι την Παρασκευή               17-2-2017 στο ΚΑΠΗ Ανθούσας, που θα γίνει από 09:00 μέχρι 13:00

  ( Στη σελίδα του Δήμου μπορείτε να δείτε που και πότε τις υπόλοιπες ημέρες)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου