Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Θεατρική Παράσταση στο Πολιτιστικό Γέρακα

 Στο κατάμεστο από θεατές θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα, παρακολουθήσαμε την Παρασκευή  (10/3) μια υπέροχη θεατρική παράσταση, από επτά συμπολίτισσές μας, που σε σκηνοθεσία της  ηθοποιού Ασπασίας Τζιτζικάκη μας παρουσίασαν το έργο ΄΄ Κοινός Λόγος΄΄  της Έλλης Παπαδημητρίου.


Το έργο χρονικά αναφέρεται στις πονεμένες περιόδους της ιστορίας του Έλληνισμού από το 1920μέχρι τη δεκαετία του 1950 (Μικρά Ασία καταστροφή, Κατοχή 1940, Εμφύλιος..)
Οι ηθοποιοί, αν και κατά δήλωση της σκηνοθέτου έκαναν προετοιμασία μόνο ένα μήνα περίπου, μπήκαν στο ΄΄πετσί΄΄ του ρόλου και με την επαγγελματική ερμηνεία τους κατάφεραν με τις αφηγήσεις τους να μας καθηλώσουν στις θέσεις μας και κατασυγκινημένοι να ταξιδέψουμε μαζί τους στο χρόνο φέροντας στη μνήμη μας, ιδιαίτερα  οι γεροντότεροι, αυτά που ζήσαμε, ακούσαμε ή διαβάσαμε .
Μεταξύ των αφηγήσεων υπήρχε και μουσικό κομμάτι , που συνέβαλε στην αποφόρτισή μας. Ενώ στο δεύτερο μέρος οι μουσικοί φρόντισαν να μας αποφορτίσουν πλήρως

 Η μεγάλη προσέλευση του κοινού, η μικρή χωρητικότητα του θεάτρου που ανάγκασε πολλούς προσερχόμενους να μη μπορέσουν να παρακολουθήσουν και αυτό το έργο με την επιτυχία της παράστασης, πιστεύουμε ότι πρέπει να παρουσιαστεί και στο θέατρο της Παλλήνης και ακόμη το Καλοκαίρι στα Πολιτιστικά προγράμματα.
 Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές:
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου , τη σκηνοθέτη Ασπασία Τζιτζικάκη,τις ηθοποιούς:Ελένη Αποστολίδου,Πόπη Ζινέλη,Μίλια Κόπτη,ΕιρήνηΚουνενάκη,Βάσω Μελισσά,Λέτα Παπανικολάου,Νάνσυ Σταθακοπούλου,Λευκοθέα Φιλιππίδη και
 τους μουσικούς: Βερύκοκος Νίκος, βιολί .  Ελευθερίου Κατερίνα, κρουστά. Μήτσης Βαγγέλης ,κιθάρα. Μπαξεβάνη Σόνια, ακορντεόν. Φασουράκης Δημήτρης,μπουζούκι.Φιλιππίδη Λευκοθέα , τραγούδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου