Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Παναγιώτης Μερτύρης: Άγνοια δηλώνει η δημοτική αρχή για τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας να εντάξει στο ΙΚΑ Αγ.Στεφάνου τον Δήμο Παλλήνης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες μέρες από τον τοπικό τύπο για το σχέδιο Π.Δ. του Οργανισμού ΕΦΚΑ, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα οργανωτικά, διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συναλλασσόμενοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά τη ενοποίηση που επέφερε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ως έκφραση της Κυβερνητικής πολιτικής.Διαβάσαμε λοιπόν ότι στα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Αλληλεγγύης είναι να εντάξει στο ΙΚΑ Αγ. Στεφάνου τους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας- Πικερμίου και Παλλήνης. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μιας και δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση, αναγκάζοντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες να κάνουν μονοήμερο ταξίδι για να εξυπηρετηθούν από το ΙΚΑ Αγ.Στεφάνου. Όχι μόνο δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τους δημότες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, αντιθέτως προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά τους. Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Παναγιώτης Μερτύρης, έθεσε το θέμα στον Δήμαρχο ρωτώντας τον συγκεκριμένα σε ποιες κινήσεις έχει προβεί προκειμένου να αποτρέψει αυτή την ενέργεια . Ποια ήταν η απάντησή του; Ότι δεν γνωρίζει καν το θέμα. Ο δικός μας δήμαρχος δηλώνει άγνοια την ίδια που οι γειτονικοί μας δήμοι, και πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ραφήνας, έχει προβεί σε μια σειρά κινήσεων εδώ και εβδομάδες προκειμένου να αποτρέψει κάτι τέτοιο.
Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στο γολγοθά που τους περιμένει, με τον Δήμαρχο να φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για ότι ακολουθήσει. Δυστυχώς η δημοτική αρχή έχει ξεχάσει κάτι πολύ σημαντικό. Τον λόγο για τον οποίο κάθονται σε αυτές τις "καρέκλες". Είναι εκεί για να εκπροσωπούν τους δημότες και να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Τους καλούμε λοιπόν, έστω και αργά, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους προς όφελος των δημοτών. Ας κάνουν αυτό για το οποίο έχουν εκλεχθεί, όχι μόνο επειδή πρέπει αλλά επειδή είναι υπόχρεοι απέναντι στους πολίτες και οφείλουν να τους υπερασπιστούν με όποια μέσα διαθέτουν.

Πηγή:Pallini Press στις 11:14 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου