Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

10 η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ Από το βιβλίο Ανθούσα Μαρτυρίες (διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ από τη ΦΩΝΗ)

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ : Άλλος ένας Σύλλογος ξεπροβάλει στην Ανθούσα (περιοχή Γαλήνης) «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΛΑΝΤΙΣ» το έτος1975-6 .Πρώτος Πρόεδρος ο Σπύρος Κολοκοτρώνης, Όσοι τον υπηρετούσαν, είχαν τον πόθο να κάνουν πολλά πράγματα για την περιοχή τους. Έκαναν χοροεσπερίδες, εκδρομές, και διάφορες συνάξεις….Οι εισπράξεις όλες πήγαιναν σε διάφορα κοινωφελή έργα όπως ο ηλεκτροφωτισμός στη Γαλήνη είναι επίτευγμα του Συλλόγου. Αργότερα Πρόεδρος του Συλλόγου έγινε ο Παναγιώτης Μαλλής.

…………………………………………………………………………………..
Το 1995 ιδρύθηκε στην Ανθούσα ο Εκπολιτιστικός και επιμορφωτικός Σύλλογος με πρώτο Πρόεδρο τον Ξενοφώντα Μπακαλάκο. Ακολούθησε ο Γιώργος Αρμενάκης και στη συνέχεια η Στέλλα Καρατάσου. Το Δ. Σ. του Συλλόγου το αποτελούσαν οι: Στέλλα Καρατάσου, Γιώργος Αρμενάκης, Αννα Μπακαλάκου, Κώστας Βλαχοπάνος, Πέλη Στρατάκου, Μαρία Νικολακοπούλου και Σταυρούλα Πανταζοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Σύλλογος διοργάνωσε το 1995 συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες, τα έσοδα της οποίας( 4 εκατ. τότε) διατέθηκαν στους πυροπαθείς, των οποίων τα σπίτια είχαν καεί ολοσχερώς από τη μεγάλη φωτιά της ίδιας χρονιά! Το 2002 ιδρύθηκε θεατρική ομάδα που ανέβασε εξαιρετικά έργα.
……………………………………………………………………………………..
Το 1998 δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Γυναικών Ανθούσας με Πρόεδρο την μακαριστή Λίτσα Αθανίτη. Τα μέλη του Συλλόγου γυναικών έφτασαν τα 170. Τα μέλη είχαν ευγένεια μεταξύ τους και ομοψυχία! Ο Σύλλογος είχε μεγάλη επιτυχία σε όλες του τις εκδηλώσεις: Εκδρομές, διασκεδάσεις, φιλανθρωπίες, δωρεές και όχι μόνο! Και θυμάμαι την Πρόεδρο Λίτσα Αθανίτη σε μία από τις εξαιρετικές του Συλλόγου εκδηλώσεις, να επαινεί τα μέλη του Δ.Σ. και να τα χαρακτηρίζει ανθρώπους με Α κεφαλαίο! Το Δ.Σ. το αποτελούσαν: Η Κατίνα Κοτσώνη, η Μαρία Καψή, η Ελένη Δημητρίου, η Νίκη Καρκατσάλη, Ρένα Βαλσάμη και Μαίρη Χατζοπούλου. Μετά την Λίτσα Αθανίτη ανέλαβε η Μαίρη Τζώρτζη η οποία απεδείχθη άξια Πρόεδρος Του Συλλόγου Γυναικών! Συνεχίζεται με αναφορά στη συγκοινωνία.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου