Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΟ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Στο καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρίσκεται στην πόλη μας και είναι αφιερωμένο  στην Αγία μεγαλομάρτυρα Σοφία και στις  θυγατέρες αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, την Παρασκευή
16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε, ο Μέγας Εσπερινός ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου (Οικουμ. Πατριαρχείου) και η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων λειψάνων της Αγίας Ελπίδος  που φυλάσσονται εντός του ιερού Ναού.
 Συμμετείχαν αρκετοί ιερείς, ο πρόεδρος της ‘Ένωσης Κεντρώων κ Βασ. Λεβέντης, η Δημοτική αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο με το επιτελείο του (πρόεδρο Δ.Συμβουλίου,Αντιδημάρχους κτλ) ,ο Πρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναίων ,η έφορος της Εστίας Ν.Σμύρνης, η ηθοποιός κ.Μιμή Ντενίση και ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για το Πατριαρχικό καθίδρυμα, ενώ η φιλαρμονική του Δήμου συνόδεψε οδηγώντας τη λιτανεία παιανίζοντας, καθώς και πλήθος πιστών.
Το πρωί  του Σαββάτου της 17ης Σεπτεμβρίου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον ως άνω Μητροπολίτη και τους λοιπούς κληρικούς. Πλήθος πιστών κατέκλυσαν το χώρο και ανάμεσα σε αυτούς αρκετοί καθηγητές της Θεολογικής σχολής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Στο τέλος ανακοινώθηκε η εις επίσκοπο χειροτονία του Ερυθρών κ Κυρίλλου όπου όλος ο κόσμος ξέσπασε σε επιφωνήματα ‘’άξιος’’ και με δάκρυα στα μάτια μιλούσαν για την νεκρανάσταση της Μ. Ασίας που επιτελείται με τις ευχές και την προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ κ Βαρθολομαίου και του π Κυρίλλου.
Στη συνέχεια παρατέθηκε το παραδοσιακό κέρασμα σε όλους τους πιστούς και διανεμήθηκαν ο άρτος και τα κόλλυβα της Αγίας.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και με τη μεσιτεία των Αγίων Μαρτύρων Γυναικών να μας δώσει ο Μεγαλοδύναμος, ΣΟΦΙΑ,ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.
Φωτογραφίες:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου